AirCombat Info

AirCombat-taistelulennokit ovat radio-ohjattuja ja niissä on 2,5 – 4,0 cm3 hehkutulppamoottori tai vastaava sähkömoottori.

Koneiden kärkiväli on noin 1m ja koneet painavat 700 – 1500g. Koneiden tulee olla suunnilleen WWI ja WWII -hävittäjäkoneiden esikuvan mukaisia. AirCombatissa kilpaillaan molempien maailmansotien konetyyppien luokissa.

Lennokin perässä on 12/15m pitkä, kreppipaperista tehty striimeri ja tavoitteena on katkaista kilpailijan striimeri. Kilpailuissa lennätetään 7 minuutin eriä siten, että kukin lennättää kolme kertaa. Näistä lasketaan yhteispisteet ja 7 eniten pisteitä kerännyttä lennättää finaalin. Samassa erässä on yhtä aikaa ilmassa 5 – 7 lennokkia. Suurimman kokonaispistemäärän kerännyt on kilpailun voittaja.

Pisteitä saa +100p. jokaisesta striimerin katkaisusta, +50p. jos oma striimeri on ehjä lennon jälkeen, lentoajasta +1p/3sek. ja muita pisteitä sääntöjen mukaisesti.
WWI-luokassa on mukana myös maamaalit, joiden katkaisuista saa +50p. Lisäksi onnistuneesta noususta renkailta ja laskusta renkaille sekä lennokin rakenteesta saa lisäpisteitä sääntöjen mukaan.

Tarkemmat säännöt voit ladata tästä:
WW1
WW2