Mitä Ace Combat tarjoaa Air Combat -harrastajalle?

Esittelemme tällä sivustolla omassa artikkelissaan Ace Combat -pelisarjan sekä siihen kuuluvat pelit. Tässä artikkelissa kerromme, miten pelisarjan pelejä pelataan ja millaisia hyötyjä pelit tarjoavat Air Combat -harrastajille.

Mistä Ace Combat -pelisarjan pelissä on kyse?

Ace Combat -pelisarjan peleissä pelaaja pääsee kokeilemaan lentäjäalokkaan roolia. Mainetta kerätessään hänestä tulee sotasankari, joka parhaimmillaan yltää lähes legendaarisimpien sankareiden joukkoon. Vaikka peleissä pelaaja pääseekin koneen ohjaimiin, ei pelejä kuitenkaan voi pitää varsinaisina lentosimulaattoreina. Lähinnä kyseessä on arcade-tyylinen räiskintä eikä pelejä oikein voi kehua erityisen realistisiksikaan. Osa pelistä on erityisen mielikuvituksellisia, mikä ei miellytä kaikkia pelaajia. Jos futuristiset koneet kiinnostavat, kannattaa tutustua pelisarjan peliin Ace Combat 3: Electrosphere, joka on jakanut pelaajien mielipiteet niin puolesta kuin vastaan.

Ilma elementtinä yhdistää Air Combat -pelaajat ja Ace Combat -pelisarjan

Air Combat -pelisarja sijoittuu elementtiin, joka kiehtoo erityisesti myös Air Combat -harrastajia. Tämä elementti on ilma. Molemmissa harrastuksissa päästään myös kokeilemaan koneen ohjaamista; Ace Combat -pelissä kuvitteellisista koneen ohjaimista käsin ja Air Combat -kisoissa maan pinnalta käsin ohjaimen välityksellä.

Sekä Air Combat -kilpailu että Ace Combat -pelisarja vaativat ja kehittävät pelisilmää

Air Combat -kilpailu vaatii aivan tietynlaista pelisilmää. Lisäksi se vaatii oman koneen lähes täydellistä hallintaa. Näiden harjoittelussa videopelit, kuten Ace Combat -pelisarja, saattavat auttaa aivan yllättävällä tavalla. Jalkapallomaailmasta tiedetään, että esimerkiksi kuuluisia ja mainetta niittänyt jalkapalloilija Messi harjoittelee pelikuvioita myös videopelien avulla ollen innokas videopelaaja. Ehkäpä myös Air Combat -harrastajien kannattaisi tässä asiassa seurata lajinsa kuninkaan, Messin, jalanjälkiä ja ottaa hänestä oppia.

Ace Combat -pelisarjan peleissä pääset lentämään myös huonolla säällä

Erityisesti huonolla lennätyssäällä videopelit, kuten Ace Combat -pelisarja, voivat tarjota Air Combat -harrastajalle mielekästä tekemistä miellyttävästi sisätiloissa vaikkapa omalla kotisohvalla. Heti esiin vedettävät pelikoneet takaavat myös sen, ettei harrastajan tarvitse ajaa lennätyskentälle tai muulle sopivalle alueelle päästäkseen mieluisan harrastuksensa pariin. Videopeli on helppo napsauttaa päälle juuri silloin kun haluaa tai juuri silloin, kun on hetki vapaa-aikaa. Kiireistä arkea elävälle tämä on erityisen hyvä vaihtoehto.

Nykyaikaiset grafiikat takaavat Ace Combat -peleille aidontuntuisen ilmataistelukokemuksen

Nykyaikaiset grafiikat takaavat sen, että monet videopelit takaavat yllättävän aidontuntuisia elämyksiä. Myös Ace Combat -peleissä pelaaja tuntee melkein lentävänsä ihan oikeasti. Erityisen hyvää kritiikkiä grafiikoistaan ovat saaneet sarjan PlayStation 2:lle suunnitellut pelit Ace Combat 04: Shattered Skies (Euroopassa Ace Combat: Distant Thunder) sekä Ace Combat 5: The Unsung War (Euroopassa Ace Combat: Squadron Leader) eli jos hyvät grafiikat vaikuttavat pelivalintoihisi eniten, kannattaa kenties aloittaa näistä Ace Combat -pelisarjan peleistä. Jos taas haluat tutustua nykyistä vanhanaikaisempiin, toisen sukupolven aikaisiin, hävittäjälentokoneisiin, kannattaa valita Ace Combat Zero: The Belkan War -peli. Lentokaarteiden harjoittelu videopelin avulla voi auttaa suunnittelemaan myös lentokaarteita Air Battle -kilpailujen varalle.

Jännityksen tuntu yhdistää Ace Combat -pelejä sekä Air Combat -harrastusta

Moni nykyihminen kaipaa elämäänsä jännitystä sekä uusia elämyksiä. Elämys- ja jännityshakuisuus selittääkin monien videopelien suosiota. Tällaisten pelien kautta pelaajan on nimittäin mahdollista kokea jännitystä ja haastaa itsensä asettamatta itseään kuitenkaan vaaralle alttiiksi.

Sama koskee Air Combat -harrastusta ja -kilpailuja. Air Combat -kilpailuissa kilpailijat saattavat intoutua kisaamaan toisiaan vastaan oikein kunnolla, mutta vaikka oma kone sattuisikin kisan tiimellyksessä putoamaan alas kesken kisan, et itse ainakaan istu putoavan koneen kyydissä, vaan katselet tapahtumaa turvallisesti jalat maankamaralla.