Korttipeleissä ja Air Combat -harrastuksessa on jotakin perin samanlaista

Vaikka ensikuulemalta saattaakin tuntua, että Air Combat -harrastus sekä korttipelit ovat täysin erilaisia, mutta näiden lajien syvintä olemusta tutkittaessa voidaan niistä löytää jotakin perin samanlaista. Molemmissa tietynlaisesta pelistrategiasta on hyötyä ja molemmissa kilpailija hyötyy nokkeluudesta. Lisäksi molemmat lajit tarjoavat pientä jännitystä arkeen. Kerromme tässä artikkelissa lisää näiden lajien samankaltaisuuksista.

Molemmista lajeista löytyy ässiä

Sekä lentämisen että korttipelien yhteydessä puhutaan ässistä. Korttipeleissä ässä on yleensä kortti, jota pelaaja toivoo peliinsä. Myös lentämisen yhteydessä lentäjä-ässä on positiivinen ilmaus, joka tarkoittaa, että lentäjä on erityisen taitava työssään. Oletko koskaan miettinyt, Onko sinulla ässä hihassa? Kokeile parhaita pokeripelejä ja ota selvää! Tiesithän muuten, että monilla kasinoilla pelaamista voi kokeilla myös ilmaiskierrosten nojalla, jolloin ei välttämättä tarvitse pistää likoon omia rahoja.

Molemmat lajit vaativat harrastajaltaan nokkeluutta ja pokerinaamaa

Molemmissa lajeissa kilpailija pääsee hyödyntämään nokkeluuttaan, vaikkakin hieman eri tavalla. Monissa korttipeleissä, kuten pokerissa, on tärkeää hallita tietynlainen pelistrategia ja jopa osata hämätä muita pelaajia. Myös Air Combatissa toisten hämääminen saattaa auttaa omien tavoitteiden saavuttamisessa. Kyseessähän on lennokkilaji, jossa jokaisen lennokin perään on sidottu kuitunauha, jota kanssakilpailijat yrittävät katkaista käyttämällä omia koneitaan. Tällaisessa kisassa kilpailija hyötyy siitä, jos hän osaa hämätä muita kisaajia yllättävillä lentokuvioillaan. Pokerinaamasta voi olla hyötyä myös Air Combatissa. Vaatii aivan tietynlaista näppäryyttä ja pelisilmää osata ohjata oma Air Combat -lennokki siten, että se onnistuu leikkaamaan kanssakilpailijan lennokin perässä vilistävän kuitunauhan.

Molemmat lajit tarjoavat kilpailijoille jännitystä

Nykyistä vapaa-ajanviettoa voidaan kuvata jännitys- ja elämyshakuiseksi. Esimerkiksi riippuliito ja laskuvarjohyppääminen ovat lajeja, jotka tarjoavat aimoannoksen jännitystä sekä tilaisuuden kokea adrenaliinin huumaa.

Air Combat ja pokeri ovat myös lajeja, joissa jännitys on käsin kosketeltavissa. Air Combatissa jo pelkästään ilma elementtinä tekee kilpailemisesta aivan erityisen. Ilma ja lentäminen ovat kuitenkin elementtejä, jotka kiehtovat ihmistä. Toisaalta, vaikka Air Combat -harrastus tarjoaakin jännittäviä hetkiä, se ei kuitenkaan aseta itse kilpailijaa vaaraan. Tämä laji ei olekaan aivan niin “extreme” kuin vaikkapa laskuvarjohyppääminen tai luolasukeltaminen. Siten laji sopii monelle.

Molemmissa lajeissa on tärkeää tuntea lajin säännöt

Sekä pokerissa että Air Combatissa on tärkeää tuntea perin pohjin lajin säännöt ennen pelaamisen tai kilpailemisen aloittamista. Pokerissa tulee tietää tarkoin, miten erilaiset kädet pisteytetään ja millaisia arvoja kullakin kortilla on. Ilman tätä tietoa ei pelissä voi menestyä eikä tehdä järkeviä siirtoja. Sama koskee myös Air Combatia. Jotta kilpailuun voisi edes ottaa osaa, tulee olla perillä kisan säännöistä.

Esimerkiksi Jämsän seudun Lennokki-Äijät ry:n kisojen sääntöjen mukaan kisoissa saa käyttää ainoastaan sähkömoottorikäyttöisiä lennokkeja, joiden akku on maksimissaan 1300 mAh, kolme kennoa käsittävä lipo. Pisteitä kisoissa saa seuraavasti: 150 pistettä kilpailijan streamerin katkaisemisesta, 100 pistettä vastustajan koneen pudottamisesta kilpailijan jäädessä itse ilmaan, 50 pistettä pudotuksesta, jossa molempien kilpailijoiden kone putoaa ja 25 pistettä kilpailijan onnistuessa lentämään koko erän sen loppuun asti. On myös tärkeää huomioida, että kisassa voi saada miinuspisteitäkin. Näin tapahtuu, jos kilpailijan lennokki lentää kisa-alueen ulkopuolisella alueella. Tästä kilpailijalle ropsahtaa 100 miinuspistettä eli tätä virhettä kannattaa pyrkiä välttämään.

Molemmissa lajeissa on hyvä kehittää oma pelistrategia

Molemmissa lajeissa alan harrastajan kannattaa kehittää itselleen oma pelistrategia, joka toki elää ja kehittyy ajan kanssa, mutta joka toisaalta luo pohjan omalle toiminnalle. On hyvä miettiä jo etukäteen, millaisia siirtoja missäkin tilanteessa kannattaa tehdä.