Ace Combat -pelisarja sopii myös Air Combat -harrastajille

Erilaiset videopelit sekä some sovelluksineen koukuttavat monia. Myös Air Combat -harrastajille löytyy tältä saralta tilaisuus koukuttua. Japanilainen Namco-pelitalo on nimittäin kehittänyt Ace Combat -ilmataistelupelisarjan, joka sopii hyvin myös Air Combat -harrastajille. Tässä pelissä pelaajan on nimittäin mahdollista hioa ilmataistelutaitojaan äärimmilleen. Esimerkiksi Messin tiedetään käyttävän samaa kikkaa jalkapallon pelistrategioitaan hioessaan, joten myös Air Combat -kisaajien kannattaa nyt kaivaa esiin PlayStationinsa, Xboxinsa tai Nintendo 3DS:nsä ja antaa Ace Combatille tilaisuus vakuuttaa pelaaja jännittävyydestään. Kerromme tässä artikkelissa lisää Ace Combat -pelisarjasta.

Ace Combat -pelisarjan historia 1995-1999

Sarjan ensimmäinen peli julkaistiin vuonna 1995 PlayStationille. Pelin nimi oli Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa Air Combat. Peli kuuluu PlayStation Platinum range -sarjaan. Yhteensä tässä sarjassa on kuusi alkuperäispeliä. Tätä peliä ei kuitenkaan kannata sekoittaa Namcon jo vuonna 1992 julkaisemaan saman nimiseen kolikkopeliin. Tämä peli on nimittäin hävittäjälentokoneiden maailmaan sijoittuva peli, vaikkakaan kyse ei ole varsinaisesta lentosimulaattorista.

Kun Ace Combatista tuli kuluttajien keskuudessa selkeän suosittu, sai se Ace Combat 2 -nimisen jatko-osan. Tämä jatko-osa oli grafiikoiltaan ensimmäistä osaa tarkempi. Lisäksi se sisälsi uudenlaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi uudet salaiset kartat toivat Ace Combat 2 -jatko-osaan aivan uudenlaista jännitystä sarjan ensimmäiseen osaan verrattuna. Lisäksi pelaajat saivat mahdollisuuden uusien lentokoneiden ostamiseen ja peliin tuli erilaisia loppuratkaisuja. Peli on yksi PlayStationin suosituimmista kautta aikojen.

Vuonna 1999 julkaistiin PlayStationille Ace Combat 3: Electrosphere. Pelin tapahtumat sijoittuivat tulevaisuuteen ja sen lentokoneet olivat futuristisia sekä kuvitteellisia. Peli sai aikaisempien osien faneilta ankaraa kritiikkiä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa siitä, että se oli futurististen koneidensa vuoksi niin kovin erilainen kuin aikaisemmat osat. Toisaalta Japanissa Ace Combat 3: Electrosphere oli muita sarjan osia huomattavasti suositumpi. Siitä tehtiinkin myös Japanin markkinoille suunnattu versio anime-tyylisine välivideoineen. Tästä versiosta löytyi myös enemmän tehtäviä kuin länsimaihin suunnatussa versiossa, minkä lisäksi japanilaisille markkinoille suunnatun version juonta pidetään erityisen tapahtumarikkaana länsimaihin suunnatun version suoraviivaisen juonen rinnalla.

Ace Combat -pelisarjan historia 2000-luvulla

Ensimmäisen kerran sarjan peli julkaistiin PlayStation 2:lle Ace Combat 04: Shattered Skies -pelin myötä. Euroopassa pelistä käytettiin nimeä Ace Combat: Distant Thunder. Koska PlayStation 2:ssa oli PlayStationia enemmän tehoa, voitiin myös sarjan peliin luoda aikaisempaa kauniimpi sekä yksityiskohtaisempi grafiikka. Peli saikin kriitikoilta runsaasti ylistystä. Grafiikan lisäksi sen tarinaa ja pelimekaniikkaa kehuttiin ylistyssanoin. Sama koski myös sarjan seuraavaa PlayStation 2:lle kehitettyä peliä, Ace Combat 5: The Unsung War -peliä, joka ilmestyi Euroopassa Ace Combat: Squadron Leader -nimellä. Tämän pelin tarinaan on kehuttu erityisen hyväksi sekä syvälliseksi.

Ace Combat Zero: The Belkan War jatkoi sarjaa 2006. Tämän pelin tarina sijoittuu historiaan ja sen parasta antia ovatkin vanhanaikaiset hävittäjät, jotka edustavat lajissaan toista sukupolvea. Jos olet joskus halunnut kokeilla miltä tuntuu päästä vaikkapa Saab 35 Drakenin ohjaimiin, kannattaa kokeilla Ace Combat Zero: The Belkan War -peliä. Vuonna 2006 ilmestyi myös sarjan peli Ace Combat X: Skies of Deception. Tämä peli oli suunnattu PlayStation Portable -pelikoneelle. Konsolipeleistä vuonna 2007 ilmestyi sarjan peli Ace Combat 6: Fires of Liberation ja vuonna 2011 Ace Combat: Assault Horizon. Vuonna 2013 yritys tarjosi faniensa pelattavaksi ilmaisen Ace Combat infinity -pelin.

Käsikonsolipelejä sarjassa on julkaistu seuraavasti: vuonna 2005 Ace Combat Advance, vuonna 2006 Ace Combat X: Skies of Deception, vuonna 2009 Ace Combat Xi: Skies of Incursion, vuonna 2010 Ace Combat: Joint Assault ja vuonna 2011 Ace Combat: Assault Horizon Legacy. Sarja tarjoaakin runsaasti erilaisia mahdollisuuksia.